Holistisch pulsen

‘Holistisch Pulsen. De kracht van het zachte water’

Met Holistisch Pulsen breng ik het lichaam op een zacht wiegende, ritmische manier in beweging. Met deze zachte massage techniek ontspant het lichaam op een heel diep niveau, zowel fysiek als emotioneel. Dit kan een gevoel van koestering en diepe ontspanning geven.

Veel mensen krijgen er de associatie bij van kalm, kabbelend water en het wordt zelfs vaak omschreven als bijna meditatief. Wat wil je nog meer?

In gesprek met

jouw lichaam

Tijdens de sessies ga ik in gesprek met jouw lichaam, om te zien welke taal het spreekt en op wat voor pulse het reageert. 

Ieder lichaam beweegt namelijk anders. Daarom is een eerste sessie een echte kennismaking en gaan we op zoek naar jouw persoonlijke ritme van de pulse. Zo’n eerste sessie kan daarom nog zoekend aanvoelen, maar met elke volgende keer zal jouw lichaam steeds sneller en makkelijk in haar natuurlijke ritme vallen. Soms kan het zelfs lijken alsof er niet zoveel gebeurd, maar juist diep onder het oppervlak beginnen er hele kleine zachte veranderingen op te treden die als een ‘ripple effect’ over het gehele lichaam verspreiden, net als in de zee. 

Hoe ziet een sessie er uit? 

 

 Tijdens de behandeling ligt de persoon die gepulsed wordt, ook wel de ‘pulsee’ genoemd, met kleding aan op de massagetafel. Het kan daarom voorafgaand van de behandeling prettig zijn om soepele en comfortabel zittende kleding aan te trekken, waarin je het niet te snel koud krijgt. 

Ik begin een sessie met een fijne ontspanningsoefening in de vorm van een korte geleide meditatie. Dit zorgt ervoor dat jij je helemaal aan de behandeling kunt overgeven. Daarna zal ik een zachte pulse beginnen bij de heupen, het centrum van je lichaam, en vanuit hier de pulse verder begeleiden over het lichaam. Soms blijf ik iets langer bij een bepaalde plek als hier wat meer aandacht aan besteed mag worden. Tijdens de behandeling kan het zijn dat je sensaties gaat voelen in je lichaam, misschien kleuren ziet of dat er zelfs herinneringen of een soort visioenen naar boven komen. Er kan van alles gaan stromen en met zachte duwtjes zet ik die stroom bij jouw aan. 

Het is dan ook helemaal aan jou hoe jij graag communiceert tijdens de behandeling. Misschien dat je graag hardop verteld wat je allemaal ervaart, maar het kan ook zijn dat jouw lichaam al met mij praat door geluiden, ademhaling of spieren die beginnen te ontspannen. 

Het is jouw lichaam dat beweegt en bewust wordt van eventuele blokkades. Samen merken we ze op, laten het er zijn en alleen al door bewustzijn zal je merken dat de ontspanning aangezet wordt. Alsof je een steentje in het water gooit en er kring, na kring, na kring ontstaat…

Holistisch Pulsen is een heel veilige massagevorm en daardoor zeer geschikt voor moeder én kind tijdens of na de zwangerschap. Daarnaast kan het ook ondersteuning bieden bij chronische pijn, reuma of fibromyalgie. Maar het kan bijvoorbeeld ook veel geborgenheid, evenwicht en goede energie geven wanneer je even uit balans bent in het leven. 

± 45 – 60 minuten
€ 55,- euro*

*Heb je een klein budget? Neem met mij contact op, dan kijken we wat er mogelijk is.

Vragen? Ik help je graag